NVO: Preti prekid programa za osobe sa invaliditetom

Centar Živeti uspravno zatražilo je danas od pokrajinskih i gradskih vlasti da obezbede finansijsku pomoć za tu organizaciju, kako ne bi došlo u pitanje sprovođenje programa na koje je trenutno upućeno 250 korisnika

21. jul 2013

Nevladina organizacija za pomoć osobama sa invaliditetom Centar Živeti uspravno zatražila je danas od pokrajinskih i gradskih vlasti da obezbede finansijsku pomoć za tu organizaciju, kako ne bi došlo u pitanje sprovođenje programa na koje je trenutno upućeno 250 korisnika.

Centru je neophodna hitna novčana podrška u iznosu od tri i po miliona dinara, zbog obaveza prema Poreskoj upravi, zaposlenima i saradnicima i za školarinu za dvoje stipendista, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je ugroženo sprovođenje programa personalne asistencije, bez koje osobe sa invaliditetom ne bi mogle da studiraju, rade a većina njih ni da ustane iz kreveta.

Ugrožen je i program pedagoške asistencije koji je namenjen učenicima i deci koji pohađaju redovne škole i vrtiće, kao i program za pristupačnost koji se bavi programima formiranja pristupačnog okruženja za osobe sa invadliditetom, piše u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga