NVO podnele zvaničan prigovor RRA zbog Bubnjevića

NVO su podsetile da je Bubnjevićeva kandidatura za članstvo u Upravnom odboru RTV-a odbijena 2009. godine, iz istih razloga koji su navedeni u predstavci koje navodi Građanska Vojvodina

22. apr 2011

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina obavestila je danas javnost da je podnela zvaničan prigovor Savetu Republičke radiodifuzne agencije (RRA) na imenovanje glavnog urednika lista Zrenjanin Dalibora Bubnjevića za člana Upravnog odbora Radiotelevizije Vojvodine (RTV).
Građanska Vojvodina je podsetila da je Bubnjevićeva kandidatura za članstvo u Upravnom odboru RTV-a već jednom bila odbijena 2009. godine, iz istih razloga koji su navedeni u predstavci koje je Građanska Vojvodina poslednjih dana navodila.
“Čudi nas ‘zaboravnost’ članova Saveta RRA, koji su 2009. godine usvojili prigovor i odbili Bubnjevićevu kandidaturu, a dve godine kasnije su istu osobu imenovali u UO RTV-a. Ipak, izražavamo nadu da će ovo podsećanje biti dovoljan argument da preispitaju odluku o spornom imenovanju”, navodi se u saopštenju za javnost.
Nevladine organizacije ove sedmice optužile su Bubnjevića da je bio šef marketinga knjige “Slučaj Nacionalni stroj”, autora Gorana Davidovića, koji je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog krivičnog dela raspirivanja nacionalne, rasne i verske mržnje.
Davidović je u medijima označavan sa nadimkom „Firer” i kao neformalni lider neonacističke organizacije Nacionalni stroj.
Bubnjević je odbacio optužbe Građanske Vojvodine i rekao da je njegovo ime bilo „zloupotrebljeno” u impresumu knjige „Slučaj Nacionalni stroj”.
Prigovor je u ime koalicije podneo NDNV, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga