NVO: NIS vređa inteligenciju građana

Na mestu gde je bila naftna mrlja "odjednom" izrasla trska a ljudi već pecaju!?

28. avg 2014

Nevladina organizacija Vojvođanska zelena inicijativa ocenila je kao „bruku“ saopštenje Naftne industrije Srbije (NIS) da je ta kompanija sanirala naftnu mrlju na Velikom bačkom kanalu kod grada Srbobrana u Vojvodini.

Vojvođanska zelena inicijativa je u saopštenju za javnost skrenula pažnju na činjenicu da je NIS uz svoje saopštenje u kojiem se tvrdi da je naftna mrlja sanirana dostavio i fotografiju na kojoj se vidi pecaroš kako peca i trsla koja je već izrasla na mestu gde je izvršena sanacija.

„Da li iko normalan misli da je ova fotografija dokaz da je urađena sanacija? Ovo je uvreda za inteligenciju novinara i građana“, ocenila je Vojvođanska zelena inicijativa.

kanalTa organizacija je dodala da nema načina da se posledice izlivanja naftnog otpada saniraju bez ikakvih posledica, jer su posledice nastupile onog časa kada je prva kap nafte dospela u kanal.

NIS je danas saopštio da je u potpunosti okončao sanaciju naftne mrlje na Velikom bačkom kanalu, koja je nastala curenjem iz postrojenja na sabirno-otpremnoj stanici u Turiji.

„Odmah nakon uočavanja problema, specijalizovane ekipe NIS-a i podizvođač radova su preduzeli neophodne mere sanacije. Postavljena je zaštitna plivajuća brana duga 22 metra, koja je sprečila dalje širenje naftne mrlje i u potpunosti je sakupljena nafta sa površine vode crpljenjem pomoću cisterne i korišćenjem specijalnih sredstava“, naveli su u NIS-u.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga