NVO: NIS sanirao naftnu mrlju pod pritiskom javnosti

"Ništa ne može promeniti činjenicu da je NIS pokušao obmanuti javnost"

30. avg 2014

Nevladina organizacija Vojvođanska zelena inicijativa izrazila je danas zadovoljstvo jer je Naftna industrija Srbije (NIS) „pod pritiskom javnosti i medija“ sanirala naftnu mrlju na Velikom bačkom kanalu kod Srbobrana.

Ta organizacija je u saopštenju za javnost navela da je uspela u tome zahvaljujući medijima, koji su iz sata u sat objavljivali informacije i reakcije o tom slučaju zagađenja.

„Ništa ne može promeniti činjenicu da je NIS pokušao obmanuti javnost. Ništa ne može promeniti činjenicu da je NIS poslao neistinito saopštenje i fotografiju sa druge lokacije. Ništa ne može promeniti činjenicu da su tekstovi sa našim saopštenjem na pojedinim portalima blokirani“, navodi se u saopštenju.

Vojvođanska zelena inicijativa je najavila da će nastaviti sa sprovođenjem projekta „Zelena patrola na delu“, čiji je cilj da se javnost alarmira u slučajevima zagađenja životne sredine.

Odgovorni u NIS-u kazali su juče za agenciju Beta da je sanacija naftne mrlje na Velikom bačkom kanalu kod Srbobrana u potpunosti završena, a otpad je smešten na sigurno.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga