NVO: Ne graditi parking na zelenoj površini

Neplanskom izgradnjom parkirališta kod SPENS-a još više se smanjuju zelene površine u Novom Sadu

22. jul 2014

Nekoliko nevladinih organizacija iz Novog Sada pozvale su danas građane ovog grada da potpišu peticiju protiv izgradnje novog parkirališta kod hale SPENS, jer će se njegovom izgradnjom još više smanjiti zelene površine u gradu. Kako se navodi u peticiji, prostor na kome se planira izgradnja predstavlja zelenu površinu i prema važećim urbanističkim planovima nije predviđena za parkirališta.

U udruženjima su kazali da su za izgradnju novog parkirališta građani saznali iz medija. Oni su upozorili da je Generalnim planom Novog Sada do 2021. godine „predviđeno da se štite i revitalizuju postojeći zeleni prostori“. Udruženja su apelovala i na nadležne institucije da izvrše nadzor zakonitosti izgradnje parkinga na zelenoj površini pored hale SPENS i da hitno prekinu izgradnju.

Peticiju su do sada potpisali Novosadska biciklistička inicijativa, Udruženje za bezbednost dece u saobraćaju, Strukovno udruzenje policije „Dr Rudolf Arčibald Rajs“, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Inženjeri zaštite životne sredine, Udruženje za očuvanje tradicije i unapređenje sporta, Vojvođanska zelena inicijativa, Naučno-istraživačko društvo studenata biologije i ekologije „Josif Pančić“, Zelena patrola, Udruženje Roditelj Novi Sad, SOS Ženski centar, EKOLIFE ekološko udruženje, EDIT centar, Kulturno Edukativna Zajednica (KEZ), Kreativna radionica Bunker, Udruženje ljubitelja brazilske muzike i kulture „Sambansa“ iz Novog Sada i Omladinski ekološki klub iz Bačke Palanke.

(Beta, RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga