NVO: Izdvojiti 0,1 odsto za iz budžeta uslugu personalne asistencije

Novosađani koji žele da se pridruže ovoj inicijativi da kružić sa 0,1 odsto učine vidljivim na svom profilu na Fejsbuku

22. feb 2016

Centar Živeti uspravno iz Novog Sada zatražio je danas da se iz budžeta Grada Novog Sada godišnje izdvoji 0,1 odsto sredstava za pružanje usluga personalne asistencije osobama sa invaliditetom.

“Do kraja meseca biće odštampan bedž sa 0,1 odsto koji će dobiti svi kandidati za odbornike u Skupštini grada na najavljenim izborima, a čije stranke nisu doprinele ratovima iz devedesetih godina prošloga veka, druge javne ličnosti i aktivisti pokreta za ljudska prava koji budu želeli da podrže akciju”, navela je u saopštenju za javnost  predsednica te organizacije Milica Ružičić Novković.

Upozorila je da se od druge polovine 2013. godine usluga personalne asistencije odvija u uslovima koji su na “granici izdržljivosti”.

Pozvala je Novosađane koji žele da se pridruže ovoj inicijativi da izaberu način kako će ovaj kružić sa 0,1 odsto učiniti vidljivim na svom profilu na Fejsbuku.

Centar Živeti uspravno postoji 14 godina i zalaže se za punu primenu Međunarodne konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga