NVO: Hitno uhapsiti Nebojšu Stefanovića zbog nezakonitih poslova sa firmom GIM

"Potpuno je demontiran pravni sistem Srbije"

26. dec 2020

Nevladina organizacija Koalicija za nadzor javnih finansija pozvala je danas tužilaštvo da „bez odlaganja“ procesuira aktuelnog ministra odbrane a bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića zbog kako su naveli, „nezakonitih poslova“ sa privatnom firmom GIM oko prodaje oružja.

Iz koalicije su ocenili da će, ukoliko Stefanović ne bude uhapšen i procesuiran, biti „ozvaničen potpuni trijumf kriminala nad državom“.

„Da u Srbiji ništa ne cveta kao nepotizam, korupcija i organizovani kriminal, potvrđuje pisanje NIN-a sa priloženim dokazima o protivzakonitim poslovima u kojima su glavni akteri bili Nebojša i Branko Stefanović. U tom slučaju potpuno je demontiran pravni sistem Srbije a povezanim licima i firmama omogućena protivzakonita zarada na štetu građana“, stoji u saopštenju.

Nedeljnik NIN je u poslednjem broju preneo da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, dok je na njegovom čelu bio Nebojša Stefanović, prodavalo oružje iz policije privatnoj firmi GIM Gorana Todorovića, koju je u to vreme zastupao u međuvremenu preminuli otac aktuelnog ministra odbrane Branko Stefanović.

Po navodima lista, taj posao je zaključen 2015. godine a kompanija GIM je imala privilegovan status u poslovima sa MUP-om, kao i prilikom kupovine vojne opreme od Krušika i drugih državnih fabrika namenske industrije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga