NURDOR pozvao na prikupljanje sredstava za Roditeljsku kuću u Beogradu

Nova Roditeljska kuća će trajno rešiti pitanje potreba za smeštajem za svu decu obolelu od raka i njihove porodice

05. mar 2020

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) pozvalo je danas građane da se uključe u prikupljanje sredstava za otvaranje nove Roditeljske kuće u Beogradu, kupovinom ulaznica za monodramu “Pohvala ludosti” Erazma Roterdamskog.

Nova Roditeljska kuća će trajno rešiti pitanje potreba za smeštajem za svu decu obolelu od raka i njihove porodice, koje su zbog lečenja primorane da duže vreme provedu u Beogradu, navodi se u saopštenju za javnost.

Prvo izvođenje monodrame Pohvala ludosti će se održati u petak, 6. marta, u 19 sati u amfiteataru Spensa u Novom Sadu, a donacije će biti namenjene novoj Roditeljskoj kući u Beogradu.

Monodrama se izvodi u okviru projekta “Vreme pohvala”, koji je kulturna platforma koja povezuje kulturu, građane, pozorišnu publiku, društveno odgovorne institucije, kompanije, medije.

NURDOR je neprofitna, nestranačka, nevladina organizacija čiji su osnivači roditelji izlečene i preminule dece, medicinsko osoblje sa hemato-onkoloških odeljenja i volonteri koji su prepoznali potrebu za sistemskom i efikasnom podrškom roditeljima dece obolele od raka.

NURDOR je osnovan 2003. godine i okuplja roditelje i prijatelje dece iz cele Srbije.

NURDOR je član je Internacionalne konfederacije udruženja roditelja dece obolele od raka (ICCCPO – International Confederation of Childhood Cancer Parent Organizations) koja blisko sarađuje sa Svetskim društvom pedijatrijske onkologije (SIOP – International Society of Paediatric Oncology).

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga