NUNS saopštio da će prijaviti Uefi odluku Crvene zvezde da uskrati akreditacije redakciji Danasa

UEFA za RSE: Zvezdin tenk odobrili nadležni

27. avg 2019

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da će se povodom odluke Crvene zvezde da uskrati akreditacije redakiciji lista Danas obratiti Uniji evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA), koja je organizator Lige šampiona, i zvanično prijaviti slučaj.

„NUNS će se povodom protivzakonitog i nerazumnog stava Crvene zvezde da spreči novinare Danasa da izveštavaju sa utakmice, obratiti Uefi, koja je organizator Lige šampiona, i zvanično prijaviti slučaj, a obavestiće i međunarodne asocijacije novinara i medija“, piše u saopštenju NUNS-a.

NUNS je osudio odluku Crvene zvezde i ocenio da ona nije dostojna kluba velikog imena i tradicije i da je pre svega u suprotnosti sa Zakonom o javnom informisanju.

Na adresu redakcije Danasa juče je stigao imejl u kojem ih FK Crvena zvezda obaveštava da zbog velikog interesovanja medija nije u mogućnosti da im odobri akreditacije za utakmicu između Crvene zvezde i Jang bojsa.

Prema svedočenju novinara Danasa, navodi NUNS, oni su već upozoravani od PR-a kluba da će im zbog pisanja biti uskraćena akreditacija.

UEFA za RSE: Zvezdin tenk odobrili nadležni

Posle konsultacija sa Fudbalskim klubom Crvena zvezda i nadležnim organima za sprovođenje zakona u Srbiji, Evropska fudbalska unija (UEFA) je obaveštena da postavljanje starog rashodovanog tenka ispred stadiona „Rajko Mitić“ nema političku konotaciju, saopštila je UEFA za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Tenk, na kome je iscrtan grb Crvene zvezde, od juče se nalazi ispred popularne beogradske Marakane. Navijači ovog kluba su saopštili da su tenk kupili na vojnom otpadu u Leskovcu.

“Navijačka grupa Crvene zvezde dobila je odobrenje nadležnih organa za postavljanje tenka sa klupskim bojama izvan stadiona, što je tražila već nekoliko godina. Njegovo postavljanje nema nikakve veze sa večerašnjom utakmicom plej-ofa UEFA Lige šampiona”, stoji u odgovoru UEFA-e za RSE uoči utakmice Crvena zvezda – Jang bojs koja se odigrava večeras u Beogradu.

(Beta, RSE)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga