NUNS razočaran predlogom da Peković bude član REM-a

Njegovo ponovno kandidovanje pokazuje nečiju želju da se Peković po svaku cenu izabere u REM

24. sep 2016

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) danas je izrazilo veliko razočarenje jer se među kandidatima za izbor člana Regulatornog tela za elektronske medije (REM), koji će predstavljati medijsku zajednicu, našao i Goran Peković.NUNS u saopštenju navodi i da je „prilikom izbora predstavnika nevladinog sektora u REM-u, učinjeno sve da se među kandidatima nađe i Peković“.

„Nakon što su predstavnici NVO sektora glasanjem odlučili da ih predstavljaju Snežana Stojanović-Plavšić, dečiji psiholog iz Leskovca, i Milan Antonijević, direktor JUKOM-a, većina u skupštinskom Odboru za kulturu pokušala je, na osnovu žalbe sportskih udruženja, poništi legitimno i legalno glasanje“, naveo je NUNS.

Dodaje se da je „nakon toga, zaustavljen proces izbora člana REM-a, predstavnika nevladinih organizacija, tako da je do danas ovo mesto u Regulatornom telu za elektronske medije i dalje upražnjeno“.

NUNS ocenjuje i da „njegovo ponovno kandidovanje, ovoga puta kao kandidata jednog medijskog udruženja, pokazuje nečiju želju da se Peković po svaku cenu izabere u REM“.

To novinarsko udruženje smatra da zbog toga Peković ne treba da postane član REM-a „jer način na koji to pokušava da se uradi s pravom izaziva sumnje koje bi mogle da predstavljaju ozbiljnu smetnju kredibilitetu ovog važnog regulatornog tela“.

NUNS je u saoštenju izrazio žaljenje zbog činjenice da Udruženje novinara Srbije, nije predložilo svoje kandidate.

„Budući da je Gordana Suša, na predlog NUNS-a, u prethodnom sazivu bila članica REM-a, smatrali smo svrsishodnim da ovoga puta novinarsku zajednicu predstavlja UNS i zato nismo želeli da direktno učestvujemo u izbornom procesu“, objašnjava se u saopštenju.

Članovi Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje razgovarali su nedavno sa kandidatima za članove REM-a koje su predložili resorni odbor pokrajinske skupštine, udruženja izdavača elektronskih medija i udruženja novinara u Srbiji.

Siniša Isakov i Đorđe Vozarević su kandidati Odbora Skupštine Vojvodine, a Goran Peković i Biljana Ratković Njegovan kandidati udruženja izdavača elektronskih medija i udruženja novinara u Srbiji.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga