NUNS: Pretnje glavnom uredniku Bete nakon što ga je Vučić javno prozvao

"Direktan povod za pretnje Janjiću bila je njegova ocena da je ubistvo Olivera Ivanovića politički motivisano"

21. jan 2018

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da pojedinci na društvenim mrežama otvoreno pozivaju na linč glavnog urednika Novinske agencije Beta i potpredsednika NUNS-a Dragana Janjića.

Kako je NUNS saopštio, bezbednost Dragana Janjića je direktno ugrožena jer se na pojedinim stranicama na Fejsbuku nude podaci o njegovoj adresi stanovanja, a hajka je indikativno pokrenuta sponzorisanom objavom, što govori da se radi o organizovanoj kampanji protiv njega.

„NUNS smatra da je za ugrožavanje bezbednosti Dragana Janjića saodgovoran i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, koji je na konferenciji za medije, nakon ubistva Olivera Ivanovića, prozvao, između ostalih, i Janjića“, navedeno je u saopštenju.

Direktan povod za pretnje Janjiću bila je njegova ocena da je ubistvo Olivera Ivanovića politički motivisano.

LSV osudio pretnje Draganu Janjiću

Liga socijaldemokrata Vojvodina najoštrije je danas osudila pretnje glavnom i odgovornom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću i pozvala nadležne da hitno reaguju.

“Nedopustivo je da se bilo kojem građaninu Srbije preti zbog iznetog mišljenja! Ćutanje države bila bi jako loša poruka!”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je zatražila od nadležnih da obezbede sigurnost Draganu Janjiću i njegovoj porodici, a odgovorne da privedu licu pravde.

(Autonomija/Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga