NUNS: Policija da otkrije ko je ugrozio novinara N1 u Nišu

"Neidentifikovani vozač nasilničkom vožnjom pokušao je da Milana Stojanovića izgura iz ulice"

10. apr 2019

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je danas od policije u Nišu da što pre rasvetli saobraćajni incident u tom gradu u kojem je direktno bio ugrožen dopisnik televizije N1 Milan Stojanović.

„Nepoznati vozač zbog nasilne vožnje svakako zaslužuje neku kaznu a ukoliko se ustanovi da mu je namera bila da ugrozi novinara onda bi trebalo da bude sankcionisan u skladu sa Krivičnim zakonikom, kojim je u članu 138. za ugrožavanje sigurnosti novinara zaprećena kazna zatvorom od šest meseci do pet godina“, navodi se u saopštenju.

Incident koji N1 ocenjuje kao slučaj mogućeg zastrašivanja novinara dogodio se prošlog petka uveče, samo sat vremena nakon što je Milan Stojanović završio izveštavanje sa protesta ‘Jedan od pet miliona’ u Nišu.

Stojanovića je neidentifikovani vozač nasilničkom vožnjom pokušao da izgura iz ulice kojom je novinar vozio automobil.

Naglim ubrzavanjem i kočenjem u nekoliko navrata, u izuzetno strmoj ulici, vozač automobila niških registacija primorao je Stojanovića da stane uz trotoar, udario u njegov automobil, a zatim se brzo udaljio.

Dopisnik N1 je incident odmah prijavio policiji koja je izvršila uviđaj, a onda ga u subotu 6. aprila ispitala u dva navrata.

NUNS je incident u Nišu evidentirao kao drugi fizički napad na novinare u 2019. godini. U bazi NUNS-a o ugrožavanju medijskih profesionalaca od početka godine zabeležena su 34 pritiska i 12 verbalnih pretnji.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga