NUNS osudio napade na novinare u Beogradu

Policija nije radila svoj posao

31. maj 2017

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas napade na novinare tokom današnjih skupova u Beogradu povodom stupanja Aleksandra Vučića na dužnost predsednika Srbije.

„NUNS posebno protestuje zbog neadekvatnog ponašanja policije koja ne samo da nije obezbedila uslove za nesmetan rad novinarskih ekipa, već su njeni pripadnici i sami učestvovali u sprečavanju novinara da izveštavaju o događaju od najvišeg javnog interesa“, navedeno je u saopštenju NUNS-a.

Dodaje se da su novinarku dnevnika „Danas“ Lidiju Valtner napali aktivisti Srpske napredne stranke i pripadnici policije u civilu.

Novinarka je rekla da je pripadnik obezbeđenja skupa ispred Skupštine Srbije pokušao da joj otme mobilini telefon kada je snimala nasrtaj na jednog demonstranta pokreta „Protiv diktature“.

„Nekoliko sekundi sam se sa njim rvala i onda je drugi muškarac koji je savladavao demonstranta prišao i razdvojio nas, uhvatio me i gurao sa tog mesta. Drugi čovek je vukao demonstranta, i odvukli su nas do Pionirskog parka. Iza nas je bio policajac u civilu koji je sve to video“, izjavila je Lidija Valtner za NUNS.

Drugi incident dogodio se nešto ranije, u podzemnom prolazu na Terazijama, kada su se pristalice Aleksandra Vučića sukobile sa njegovim protivnicima.

Desetak muškaraca napravilo je kordon na izlazu.

Na pitanje novinara odakle su i koga predstavljaju, odgurnuli su novinarku Radija Beograd i izbili joj diktafon na šta policajci nisu reagovali.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga