NUNS osudio kampanju TV Pančevo protiv novinara Živkovića

"Takve optužbe mogu dovesti do nasilja nad novinarom"

31. maja 2019

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da osuđuje, kako smatra, skandaloznu i veoma opasnu kampanju koju Televizija Pančevo kontinuirano vodi protiv Nenada Živkovića, novinara portala „Pančevo Si Ti“.

„NUNS smatra da su takvi napadi prorežimskih medija, kao što je TV Pančevo, sračunati da uguše slobodu medija i zastraše novinare koji objektivno i kritički obavljaju svoj posao protivno ukusu vlasti.

NUNS je pozvao regulatorno telo za elektronske medije (REM) da u skladu sa svojim nadležnostima sankcioniše TV Pančevo zbog priloga u kojima se gnusnim lažima i uvredama targetira Živković, čime se ugrožava njegova bezbednost“, navodi se u saopštenju.

Ta organizacija je navela da će, ukoliko takva reakcija REM-a izostane, za eventualne posledice po Živkovića biti saodgovorni članovi REM-a jer su saglasni sa takvom hajkom.

„NUNS je takođe pozvao i pančevačko tužilaštvo da reaguje, jer je Živković u prilogu emitovanom u sredu optužen da je ‘fašista i promoter govora mržnje’, te da proslavlja nasilje nad Srbima na Kosovu. NUNS upozorava da takve optužbe mogu dovesti do nasilja nad novinarom“, dodaje se.

NUNS je naveo da će i o ovom napadu obavestititi nadležne međunarodne institucije i organizacije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga