NUNS: Napadom na N1, tabloid Informer nastavlja kampanju u službi vlasti

"Informer u svom ustaljenom maniru objavljuje optužnice i poternice protiv medija i novinara"

29. maja 2019

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas kako se navodi, „novi napad“ lista Informer na televiziju N1, ocenjujući da je to „još jedna manifestacija beščašća i neprofesionalnosti tabloida koji služi isključivo propagandi vladajuće nomenklature“.

NUNS je u saopštenju ocenio da je izveštavanje N1 o jučerašnjim dešavanjima na severu Kosovu bilo „profesionalno i nepristrasno, te da je napad Informera samo nastavak kontinuirane kampanje protiv nezavisnih medija“.

„Informer u svom ustaljenom maniru objavljuje optužnice i poternice protiv medija i novinara koji nisu po ukusu vlasti i targetira ih kao izdajnike i ili saveznike opozicionih lidera. Tako u tekstu objavljenom juče na sajtu Informera, televizija N1 se po ko zna koji put proglašava za Đilasovu i pritom joj se podmeće da je optužila Srbe za napad ROSU na Kosovu“, stoji u saopštenju.

NUNS je naveo i da je „doprinos prljavoj kampanji dala kao i obično, TV Pink koja je pomenutu optužnicu protiv N1 objavila na svom sajtu gotovo istovremeno kada i Informer, u skladu sa svojom uređivačkom politikom koja neskriveno služi vladajućoj garnituri“.

Udruženje je najavilo da će preko svojih predstavnika u Savetu za štampu tražiti da se to telo izjasni o kršenju novinarske etike u tekstu Informera.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga