NUNS: Najviši državni funkcioneri da osude ponašanje Vojslava Šešelja

"Javni funcioneri podstiču napade i pritiske na novinare"

16. jula 2019

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je danas od predsedavajuće Skupštini Srbije, poslanika i ostalih državnih organa da osude ponašanje lidera radikala Vojislava Šešelja koji je u parlamentu uputio uvrede novinarki lista Danas Snežani Čongradin.

NUNS je u saopštenju ocenio da je „takvo komentarisanje i vređanje novinarke od strane javnog funkcionera neprihvatljivo a pogotovo kada je izrečeno u Narodnoj skupštini“.

„Više puta smo upozoravali na neprimereno ponašanje Vojislava Šešelja i drugih poslanika u Narodnoj skupštini prema novinarima i smatramo da je ovakvo ponašanje direktna posledica stvaranja atmosfere netolerancije prema slobodi izražavanja i informisanja. Na ovaj način javni funcioneri ne samo da ne osuđuju napade i pritiske na novinare već podstiču takvo ponašanje“, navodi se u saopštenju.

Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je ranije danas da bi novinarku „Danasa“ Snežanu Čongradin osudio na 20 godina zatvora jer je napisala da je Srbija u Srebrenici počinila genocid.

On je na sednici Skupštine Srbije pogrdno nazivao i vređao Čongradin jer je u današnjem broju dnevnog lista u kome radi objavila reportažu iz Potočara u kojoj je, između ostalog, navela da je novinarka „u državi koja je počinila genocid i koja ni dan danas ne da se nije suočila sa tim, već je celokupno društvo u načelu sve dalje od tog procesa“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga