NUNS: Ko je tukao Pančića?

I do sada su napadači na novinare uglavnom ostajali neidentifikovani.

29. jul 2010

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je danas zabrinutost što još nisu pronađeni napadači na novinara Vremena Teofila Pančića i ponovo pozvalo policiju da uloži sve napore i hitno nađe napadače i nalogodavce napada.

„Iako nema razloga za sumnju da policija čini sve ne bi li bio rasvetljen ovaj događaj, u izjavi ministra Ivice Dačića ima previše pravdanja i opštih mesta koja su do sada, po pravilu, predstavljala alibi za nesposobnost policije da otkrije nasilnike koji su nasrtali na novinare“, izjavio je predsednik NUNS-a Vukašin Obradović.

Obradović je podsetio da su do sada napadači na novinare uglavnom ostajali neidentifikovani i naveo da NUNS „s punim pravom strahuje da se to ne ponovi i u ovom slučaju“.

„Zato zahtevamo hapšenje i procesuiranje ne samo dvojice napadača u najkraćem mogućem roku, već i otkrivanje njihovih nalogodavaca“, dodao je predsednik NUNS-a.

Pančića su u nedelju uveče u Zemunu u gradskom autobusu napala dvojica maskiranih muškaraca i tukla metalnom šipkom naočigled putnika koji su se razbežali.

Policija je pozvala očevice da se jave.

Napad na Pančića osudila su domaća novinarska udruženja, nevladin sektor, većina političkih stranaka, kao i međunarodne institucije za pomoć medijima.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga