NUNS i NDNV zahvalili Saši Jankoviću na saradnji i podršci

Izrazili uverenje da će ostati privržen konceptu medijskih sloboda

08. feb 2017

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zahvalili su danas bivšem zaštitniku građana Saši Jankoviću na saradnji u “veoma teškoj bici za medijske slobode” u Srbiji i podršci koju je udruženjima pružao u trenucima kada su njihovi članovi bili ugrožavani i napadani.

“Saša Janković i njegovi saradnici godinama su ukazivali na žestoke pritiske na medije i novinare i oštro ih kritikovali, ohrabrujući naše kolege da se i sami bore za svoja prava i slobode”, navodi se u saopštenju za javnost.

NUNS i NDNV su podsetili da je zaštitnik građana u svojim izveštajima i javnim nastupima pozivao medije i novinare da se pridržavaju etičkih i profesionalnih standarda svoje profesije i da poštuju prava ljudi o kojima izveštavaju, i to mnogo pre nego što je i sam postao “takoreći svakodnevna meta napada pojedinih medija”.

Ta dva udruženja su Jankoviću poželela uspeh u budućem profesionalnom angažmanu i izrazili uverenje da će ostati privržen konceptu medijskih sloboda.

“Želimo da verujemo da će njegov naslednik na mestu zaštitnika građana takođe biti iskren prijatelj ljudskih prava i sloboda”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga