NUNS i NDNV uz kolege sa Al Džazire 

Al Džazira jedan od izuzetno retkih elektronskih medija na kojima građani mogu da čuju i kritičke stavove o vlasti

25. juna 2017

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ocenili su danas da zahtevi pojedinih država da se ugasi medijska mreža Al Džazira, uključujući tu i balkanski regionalni program, predstavljaju ozbiljan udarac za medijske slobode i medijski pluralizam u regionu, ali i širom sveta.

NUNS i NDNV se oštro protive mogućnosti da državni aparati i političari odlučuju koji mediji smeju a koji ne da postoje, i solidarno stoje uz svoje kolege sa Al Džazire, čiji rad visoko vrednuju, navodi se u saopštenju za javnost.

“Regionalna Al Džazira svojom profesionalnošću kvalifikovala se među najpouzdanije i najrelevantije medije u zemljama bivše Jugoslavije, koje generalno – neke manje, neke više – imaju problema sa medijskim slobodama i medijskim pluralizmom”, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da je u Srbiji, u kontekstu medijskog mraka i progona slobode mišljenja i izražavanja, Al Džazira jedan od izuzetno retkih elektronskih medija na kojima građani mogu da čuju i kritičke stavove o vlasti.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga