NUNS i NDNV: Tasovac da bez odlaganja objavi rezultate konkursa

"Sigurni smo da većina medija nije zainteresovana da budu taoci Tasovca u ostvarenju njegovih nezajažljivih političko-privatnih ambicija da dobije još jedan mandat"

22. jul 2016

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zahtevali su danas od tehničkog ministra za kulturu i informisanje Ivana Tasovca da „bez odlaganja“ objavi rezultate konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa.

„Zahtevamo da konačno i bez odlaganja objavite rezultate konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa, s obzirom da se približava i kraj jula meseca a tih rezultata još nema“, naveli su NUNS i NDNV u zajedničkom saopštenju za javnost.

Oni su optužili Tasovca da svojim „veoma neodgovornim“ odnosom prema konkursu ugrožava zakonitost sprovođenja konkursa i ugrožava realizaciju medijskih projekata koji će dobiti podršku od ministarstva.

„Mediji u Srbiji dovoljno su osiromašeni postupanjem i aktuelnog tehničkog ministra koji se ne pridržava zakona koje je sam doneo i potpisao, da bi mogli da trpe dalje odlaganje objavljivanja rezultata konkursa. Sigurni smo da većina medija u Srbiji nije zainteresovana da budu taoci gospodina tehničkog ministra u ostvarenju njegovih nezajažljivih političko-privatnih ambicija da dobije još jedan mandat“, piše u saopštenju za javnost.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga