NUNS i NDNV: Sankcionisati pretnje uredniku portala u Rumi

Vlasnik hotela pretio uredniku portala "odsecanjem ušiju"!?

07. jul 2014

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zatražili su danas od policije i pravosuđa da hitno istraže pretnje koje je Dušan Dragišić, vlasnik lokalnog hotela „Borkovac“ u Rumi, uputio Nenadu Tomiću, vlasniku i uredniku Informativnog portala Grada Rume.

NUNS i NDNV su u saopštenju za javnost naveli da je Dragišić bez jasnog povoda prišao Nenadu Tomiću i pretio mu „sečenjem ušiju i odgrizanjem nosa“, u čemu je, kako je rekao, dobar.

On je Tomiću, osim toga, pred više svedoka, među kojima su bili i policajci, uputio niz pretnji, uvreda i psovki.

Tomić je protiv Dragišića podneo krivičnu prijavu, a s obzirom na činjenicu da postoji niz svedoka, NUNS i NDNV očekuju hitnu reakciju policije i tužilaštva, piše u saopštenju.

„Zahtevamo da se oštrim sankcijama prema Dragišiću pošalje društvena poruka da lokalni moćnici ne smeju da prete novinarima i javno ih ponižavaju. Izražavamo nadu da će ovoga puta policija i pravosuđe položiti ispit i neće podleći eventualnim pritiscima lokalnih političara“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će NUNS i NDNV o ovom događaju obavestiti domaće i međunarodne organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava i slobode izražavanja, te pratiti dalji razvoj događaja.

(Autonomija) 

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga