NUNS i NDNV: Protest zbog diskriminacije medija u Bečeju

Događaju nisu prisustvovali novinari lokalnih medija, iako su bili uredno prijavljeni za akreditacije

28. nov 2014

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) oštro su danas protestovali zbog diskriminacije medija na današnjem svečanom otvaranju Centra za doradu semena kukuruza i suncokreta u Bečeju.

U saopštenju novinarskih udruženja se navodi da su svečanom otvaranju fabrike prisustvovali premijer Aleksandar Vučić i drugi brojni zvaničnici, kao i izveštači nacionalnih medija, ali ne i novinari lokalnih medija, iako su bili uredno prijavljeni za akreditacije.

NUNS i NDNV su istakli da zahtevaju od Vladine Kancelarije za saradnju sa medijima da javno objasni ovakav diskriminatorski postupak prema medijima kojima je uskraćeno pravo da izveštavaju sa jednog važnog, javnog događaja.

U saopštenju se dodaje da su NUNS i NDNV obavešteni da je početkom nedelje pomoćnik predsednika opštine Bečej zadužen za odnose sa javnošću obavestio redakcije lokalnih medija da treba da prijave novinare koji će prisustvovati svečanom otvaranju fabrike kako bi dobili akreditacije. Lokalni mediji su, dodaje se, to učinili ali do danas nisu obavešteni gde i kada mogu do preuzmu akreditacije.

Novinarska udruženja su ukazala i da je, na pitanje postavljeno Slobodanu Maleševu, pomoćniku predsednika opštine Bečej, šta se desilo sa akreditacijama, on odgovorio da o tome ne zna i da, zapravo, sve organizuje marketinška agencija „Medija com“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga