NUNS i NDNV pozvali Savet REM-a da se upristoji

"Prestati sa besprizornim trovanjem javnosti, izmišljanjem političkih protivnika i targetiranjem"

22. nov 2018

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudili su danas neprimerene napade Saveta Regulatornog tela za elektronske medije na novinarku Gordanu Sušu i glavnog urednika lista Danas Dragoljuba Petrovića.

„NUNS i NDNV po ko zna koji put apeluju na REM da se pridržava zakona a Savet REM-a pozivaju da prestane sa besprizornim trovanjem javnosti, izmišljanjem političkih protivnika i targetiranjem svakog ko ne deli stavove vladajuće stranke i upozorava da je poslednji čas da se upristoje jer će samo tako imati argumente da upristoje medije za koje su nadležni“, navodi se u saopštenju medijskih udruženja.

Udruženja su navela da je Savet REM-a optužio Sušu i Petrovića da se bave „agitpropom“, „bezuspešno spinuju“ i „vode kampanju“ protiv REM-a.

„Čija ste vi produžena ruka, kada vas ne zanima to što radimo po zakonima, striktno ih poštujemo i trudimo se da obezbedimo medijsko okruženje bez cenzure i bilo kakvih zabrana?“, navodi se između ostalog u spornom saopštenju REM-a.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga