NUNS: Članovi Saveta REM da podnesu ostavke

REM ćuti iako pojedine televizije otvoreno navijaju za Aleksandra Vučića, a druge predsedničke kandidate blate i ruše njihovo dostojanstvo

23. mar 2017

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je danas da podnesu ostavke svi članovi Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), na čelu sa vršiocem dužnosti predsednika Goranom Petrovićem, zbog, kako je naveo NUNS, očiglednih propusta i pristrasnog rada.

NUNS je naveo da su i druga novinarska udruženja i nevladine organizacije više puta ukazivali na propuste REM-a, među kojima na neadekvatno postupanje po prijavama protiv pojedinih emitera za očigledno kršenje zakona u vezi sa nasiljem, govorom mržnje, kršenjem prava maloletnika i eksplicitnim scenama u rijaliti programima.

NUNS je u saopštenju ocenio da je REM svesno odustao i od nadzora nad radom emitera tokom predizbornih kampanja, iako je to jedna od njegovih najvažnijih obaveza.

„REM ne reaguje ni danas, kada pojedine komercijalne televizije, posebno TV Pink i Studio B, u svojim informativnim emisijama najgrublje krše predizborna pravila tako što otvoreno navijaju za Aleksandra Vučića, a druge predsedničke kandidate blate i ruše njihovo dostojanstvo. Naprotiv, iz tog regulatornog tela se protura laž da postupanje povodom takvih kršenja zakona nije njegova obaveza“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga