NS: ZIG platio nepostojeće štandove

...firmi muža izvršne direktorke u ZIG-u

05. jan 2015

Novosadski odbor Nove stranke saopštio je danas da je Zavod za izgradnju grada u tom gradu platio za uslugu uređenja štanda na sajmu investicija 875 hiljada dinara privatnoj firmi, a da se taj sajam nije ni održao.

U saopštenju Nove stranke se ističe da je novosadsko javno preduzeće tu uslugu platilo firmi čiji „Rebel Creative“, koja je u vlasništvu Radivoja Simovića, supruga izvršne direktorke u Zavodu za izgradnju grada.

„Nova stranka poziva nadležne institucije  da provere iznete činjenice i pokrenu krivični postupak protiv odgovornih lica u ZIG-u, svesna da se to neće desiti jer Srbija nije pravna država.  Vlast predvođena Aleksandrom Vučićem je urušila pravni sistem ove zemlje, a bez vladavine prava reči ‘investicije’  i  ‘borba protiv korupcije i kriminala’ su samo puka demagogija“, piše u saopštenju.

U njemu se dodaje da su građani Srbije od investicija videli ulaganja u makete i štandove, a da je novosadski ZIG otišao korak dalje i platio štandove koji se, kako se navodi, ne naprave.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga