- Autonomija - https://www.autonomija.info -

NS: Opozicija traži smenu direktora Informatike

Opozicioni odbornici u Novom Sadu tražili su smenu direktora Javnog komunalnog preduzeća Informatika Dejana Čelara, nakon što je Državna revizorska institucija utvrdila brojne nepravilnosti u poslovanju ovog preduzeća.

Na sednici Saveta za komunalne delatnosti Skupštine grada danas su bile samo dve tačke: utvrđivanje odgovornosti Čelara za nepravilnosti u poslovanju tog preduzeća na koje je ukazao revizor u izveštaju za 2013. godinu, te predlog o njegovom razrešenju.

Međutim, Plava sala u Skupštini Grada Novog Sada bila je poluprazna, jer se odbornici vladajuće većine nisu pojavili, a predsednik Saveta Saša Novaković nije imao komentar na zahteve opozicije, niti na poslovanje Informatike.

On je samo istakao da Savet redovno razmatra programe poslovanja svih javnih preduzeća.

„Državna revizorska institucija je ustanovila nepravilnosti iz 2013. godine. Prelistaćemo još jednom taj materijal, pa ćemo doneti neke zaključke“, kaže Novaković.

Iz vladajuće većine poručuju da je nedolazak na sednicu Saveta za komunalne delatnosti znak šta misle o predlogu opozicije, ali će se o tome zvanično izjasniti na sednici Skupštine Grada koja je zakazana za četvrtak.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!