NS: Odbornica DJB podržala Jedinstvenu Srbiju

Kostić smatra da ispred DJB ne može da predstavlja volju i interese Novosađana, a da je Palmina stranka ispred "visoke politike"

17. juna 2016

Odbornica sa liste pokreta Dosta je bilo Danijela Kostić saopštila je danas da je odlučila da napusti taj pokret i podrži odborničku grupu Jedinstvene Srbije (JS), saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora JS.

Kostić je u pisanoj izjavi objasnila da smatra da ispred DJB ne može da predstavlja volju i interese Novosađana.

„Za ovo kratko vreme pokazalo se da program pokreta nije nastavio da se razvija u pravcu kakav je inicijalno bio, kada sam mu pristupila prošle godine. Umesto da se borimo za svakog građanina pojedinačno, što je  bilo predizborno obećanje, pokret prerasta u političku ‘elitu’ koja se bori za političke poene i prevlast na meni neprimeren način“, navela je Kostić.

Ona je dodala i da odbornički mandat za nju nosi veliku odgovornost i da će od danas u novosadskoj Skupštini nastupati kao samostalna odbornica.

„Podržaću Odborničku grupu Jedinstvena Srbija jer verujem da kroz njihov program mogu transparentnije i autonomnije da se zalažem za svoje sugrađane, posebno u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite. Stranka Dragana Markovića Palme je na primeru pokazala da je interes prosečnog građanina ispred ‘visoke politike’ i razmirica pozicije i opozicije“, piše u izjavi Kostić.

Skupština Novog Sada zaseda danas, a na dnevnom redu je izbor gradskog rukovodstva.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga