NS: Jeremić pre dva i po meseca otkrio prave razloge odlaska Dušana Vujovića

"Ukoliko Vujovića zameni Siniša Mali, biće to još jedan veliki poraz za srpsku ekonomiju"

08. maja 2018

Narodna stranka saopštila je danas povodom ostavke ministra finansija Dušana Vujovića da je pre više od dva meseca najavila njegov odlazak iz Vlade Srbije i ukazala da su pravi razlozi tog čina stavljanje Srbije na listu država osumnjičenih za pranje novca i finansiranje međunarodnog terorizma i malverzacija njegovih saradnika, koje mu je, kako navode, „vrh Srpske napredne stranke nametnuo protiv njegove volje“.

Kako ta stranka navodi, ukoliko Vujovića zameni Siniša Mali, biće to još jedan veliki poraz za srpsku ekonomiju, „jer je reč o čoveku koji nema iskustvo neophodno za tako odgovornu funkciju, ali zato ima političku podršku Aleksandra Vučića i brojne afere“.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je, kako se navodi, „tokom prethodna dva meseca više puta najavljivao da će Vujović podneti ostavku, jer kao međunarodno priznati stručnjak za finansije nesporne biografije ne može da pređe preko poraznih rezultata za koje nije odgovoran i velikih zloupotreba koje su se odvijale bez njegovog znanja“.

Podsećaju da je Međuvladina organizacija FATF, koju čine predstavnici 35 ekonomski najmoćnijih država sveta, uvrstila krajem februara Srbiju na listu država osumnjičenih za pranje novca i finansiranje međunarodnog terorizma, kao jedinu evropsku državu na toj listi, na kojoj je ukupno devet zemalja, poput Jemena, Iraka i Sirije.

Jeremić je 28. februara, pred beogradske izbore, rekao da je Vujović tada hteo da podnese ostavku, ali mu to nije dozvolio vrh SNS-a, kao i da će odlazak Vujovića iz Vlade vlast pokušati da zamaskira predstavom o rekonstrukciji.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga