NS: Iz budžeta grada pola miliona dinara za šivenje tradicionalnih zastava Vojvodine

Izdvajanje pola miliona dinara iz gradskog budžeta će se naći u delu Programa održavanja komunalnih delatnosti

23. sep 2016

Skupština grada će u utorak na predlog Gradskog veća usvojiti odluku da se izdvoji 500.000 dinara za „šivenje i zamenu zastava AP Vojvodine“, preneo je danas portal 021.

U odluci, međutim, nije definisano šta znači „zamena“, odnosno da li će se sada tradicionalna zastava Vojvodine, čiji je izgled usvojen nedavno na pokrajinskoj skupštini, postavljati umesto zvanične zastave pokrajine, koja se u Novom Sadu ističe duže od deset godina ili će se postavljati obe.

Naime, Novi Sad se prilikom državnih praznika okiti zastavom Srbije, zvaničnom zastavom Vojvodine i zastavom Novog Sada, pa nije jasno da li će na stubovima javne rasvete biti mesta i za četvrtu ili će jedna biti izbačena.

Prema podacima Grada, za svaki praznik ili značajan istorijski datum u Novom Sadu se okači po 115 državnih, pokrajinskih i gradskih zastava.

Izdvajanje pola miliona dinara iz gradskog budžeta će se naći u delu Programa održavanja komunalnih delatnosti koji se odnosi na troškove dekoracije grada, a ovim izdvajanjem ukupan trošak za ovu stavku u budžetu povećan je sa 2,1 na 2,6 miliona dinara.

Povodom pisanja pojedinih medija o izdvajanju sredstava iz gradskog budžeta za šivenje i zamenu zastava, iz Gradske kuće u Novom Sadu su medijima uputili saopštenje u kojem se navodi da je u delu Programa održavanja komunalnih delatnosti koji se odnosi na troškove dekoracije grada povećan trošak za ovu stavku u budžetu grada radi zamene dotrajalih i pocepanih gradskih, pokrajinskih i republičkih zastava, kao i za nabavku tradicionalnih pokrajinskih zastava.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga