Novosadski Vodovod počeo distribuciju dezinfekcionog sredstva natrijum hipohlorit

U prvom redu će biti snabdevene bolnice i druge zdravstvene ustanove, kao i objekti od strateškog značaja

20. mar 2020

U cilju sprovođenja dezinfekcione zaštite najvažnijih institucija u državi, Javno komunalno preduzeće Vodovod iz Novog Sada povećalo je proizvodnju dezinfekcionog sredstva natrijum hipohlorit u rastvoru od 1% i započelo njegovu distribuciju.

“Zahvaljujući vrednim ljudima iz ovog JKP krenula je isporuka natrijum hipohlorita iz fabrike vode kod Štranda, pa ćemo uredno zadovoljiti potrebe za dezinfekcijom, ne samo na teritoriji Grada Novog Sada, već i na državnom nivou”, naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Kako je objašnjeno, to preduzeće poseduje kapacitete da tokom pandemije koronavirusa, osim za potrebe Novog Sada i njegove okoline, proizvede dovoljne količine ovog sredstva za dezinfekciju ostalih javnih prostora i ustanova u državi.

U prvom redu će biti snabdevene bolnice i druge zdravstvene ustanove, kao i objekti od strateškog značaja, piše u saopštenju.

Javno komuanlno preduzeće Čistoća iz Novog Sada apleovalo je na sugrađane da i u vreme vanrednog stanja vode računa o čistoći našeg grada i savesno odlažu smeće.

“Proteklih dana naše ekipe na ulicama i parkinzima čiste velike količine bačenih papirnih i vlažnih maramica i ubrusa, kao i drugog sličnog smeća. Molimo sve sugrađane da otpad odlažu u kontejnere i kante i tako nam pomognu u održavanju javne higijene, a time i javnog zdravlja”, navodi se u saopštenju za javnost.

Apelovali su pre svega na preduzeća čiji kamioni odlažu krupni i kabasti otpad, da to rade isključivo na Gradskoj deponiji, gde je odlaganje smeća besplatno, a ne u blizini deponije, stvarajući tako divlje deponije.

“Osim toga, molimo sugrađane i pravna lica da ne pale smeće u blizini Gradske deponije. Proteklih dana su zabeležena dva manja požara u blizini deponije, a jednom prilikom je bilo potrebno da reaguje i Vatrogasna brigada”, piše u saopštenju.

JKP Gradsko zelenilo iz Novog Sada saoštilo je da su njihovi zaposleni, pored redovnih aktivnosti, uključeni i u dezinfekciju stambenih blokova kao pomoć operativcima preduzeća „Ciklonizacija“.

„Dezinfekcija se vrši leđnim motornim prskalicama i podrazumeva dezinfekciju stambenih zgrada: ulazi, gelenderi, hodnici, liftovi…“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija, foto: Grad Novi Sad)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga