Novosadski Univerzitet među prvih hiljadu na Vebometriks listi

U prvih hiljadu u svetu po vidljivosti, prisutnosti, otvorenosti i izvršnosti

09. avg 2016

U konkurenciji od 24.000 visokoobrazovnih institucija širom sveta, Univerzitet u Novom Sadu je u najnovijem izdanju svetske rang liste univerziteta Vebometriks, iz jula 2016. godine, zauzeo 886. mesto, preneo je danas portal 021.

Novosadski Univerzitet tako se našao u prvih hiljadu u svetu po vidljivosti, prisutnosti, otvorenosti i izvršnosti.

Vebometriks je svetski priznata rang lista univerziteta koju razvija i dva puta godišnje ažurira Sajbermetriks laboratorija Španskog nacionalnog istraživačkog saveta. Cilj veb indikatora koji se koriste u metodologiji Vebometriksa je pružanje pouzdane i sveobuhvatne procene globalnog učinka pojedinačnih univerziteta na osnovu njihovih aktivnosti i rezultata prisutnih na internetu, odnosno njihove relevantnosti i uticaja.

Vebometriks pozicija univerziteta zavisi od obima i kvaliteta dostupnog i transparentnog sadržaja koje ta akademska ustanova proizvede, od visoko citiranih veb publikacija do svih drugih sadržaja koji uključuju izveštaje, konferencije, teze, seminare, digitalne biblioteke, i druge publikacije univerziteta i njegovih fakulteta, departmana, istraživača i studenata.

Na rang listi Vebometriksa iz jula 2016. godine, Univerzitet u Novom Sadu je na 389. mestu u Evropi u konkurenciji 6.023 univerziteta i na 38. mestu u regionu Centralne i Istočne Evrope u konkurenciji 3.039 univerziteta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga