Novosadski ombudsman, napokon

Kancelarija gradskog ombudsmana, najverovatnije će krajem meseca početi da radi s građanima

18. sep 2010

Kancelarija gradskog ombudsmana, najverovatnije će krajem meseca početi da radi s građanima.
Zaštitnik prava građana, Aleksandar Grujić, kaže da do kraja naredne nedelje očekuje da kancelarije budu nameštene i da iz „Informatike“ stignu računari i prateća oprema. On je izjavio da će se služba gradskog ombudsmana, paralelno sa slučajevima koje sama primi, baviti i žalbama koje se odnose na rad preduzeća, službi i ustanova čiji je osnivač Grad, a koje su Novosađani dosad upućivali u kancelariju pokrajinskog ombudsmana.
Grujić nije mogao da precizira s kojim institucijama u gradu Novosađani imaju najviše problema, ali kaže da je primećena sezonska struktura žalbi. Tako je početkom meseca bilo primedbi na sistem upisivanja dece u vrtiće, dok su pred početak letnje sezone problem bile dozvole za postavljanje bašti ugostiteljskih objekata. Aktuelne su i žalbe na odluke o organizaciji taksi prevoza u gradu, kao i na proces legalizacije bespravno izgrađenih objekata.
Podsetimo da je Skupština grada odluku o ustanovljenju institucije gradskog ombudsmana donela još u decembru 2008, ali je tek u junu ove godine izabrala zaštitnika prava građana.

(021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga