Novosadski odbornici vladajuće koalicije listom zaposleni u javnim preduzećima

Gde nestadoše predizborna obećanja "boraca protiv korupcije"?

02. avg 2013

Skoro svi odbornici vladajuće koalicije zaposleni su na odgovornim funkcijama u javnim preduzećima koja vode njihove stranke.

Poznato je da je šef odborničke grupe SNS u novosadskom parlamentu, Aleksandar Milovančev, odnedavno seo u direktorsku fotelju u Luci Novi Sad, međutim, brojni odbornici naprednjaka preko noći su zaposleni u javna preduzeća koja je podelom partijskog kolača preuzela SNS.

Aleksandra Maletić, po zanimanju diplomirani psiholog, zaposlena je u „Poslovnom prostoru“, kao i dve studentkinje sa odborničke liste SNS – Mia Kostić i Dina Malešević. Cvija Vasić, informatička tehničarka, uhlebljenje je našla u Zavodu za izgradnju grada, kao i fotograf Siniša Kresojević, dok je diplomirani menadžer Marko Jovanović zaposlen u „Zelenilu“.

Troje odbornika SNS zaposlilo se u firmi „Održavanje i usluge“, ekonomista Nenad Barać, „preletačica“ Ljiljana Batajić i trgovac Zoran Nikoletić. Izvršna direktorica za integrisane marketing komunikacije Novosadskog sajma odnedavno je mlada odbornica naprednjaka, ekonomistkinja Jelena Marinković, dok Slobodan Milić radi na „Spensu“.

Socijalistička partija Srbije postavila je dvoje odbornika u preduzeća i ustanove kojima sa svojim koalicionim partnerima rukovodi. Tako je diplomirana ekonomistkinja Jelena Stojanović postala savetnica direktora Elektrovojvodine, a dobitnik Februarske nagrade Novog Sada Đorđe Petrović je seo u direktorsku fotelju novosadske filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Demokratska stranka Srbije, koja je preuzela rukovođenje Javnim gradskim saobraćajnim preduzećem, u tu firmu zaposlila je odbornike ekonomiste Branku Pejić i Vladimira Šišku. Potonji je ujedno i predsednik komisije za podelu budžetskih sredstava u sportu. Podsetimo, sport je resor koji je DSS dobila postavljanjem Predraga Svilara za gradskog ministra za sport i omladinu.

Šef odborničke grupe Treće Srbije Miroslav Parović pomoćnik je direktora u Elektrovojvodini, dok su inženjeri Mitar Šobot i Aleksandar Đurđev zaposleni u „Informatici“. Đurđev je postao izvršni direktor firme, dok je Šobot pomoćnik direktora. Slikarka Sunčica Marković, takođe odbornica sa liste Treće Srbije, našla se u centru skandala oko podele budžetskog novca za projekte iz kulture, kao predsednica komisije koja je podelila milione dinara udruženjima koje su osnovali članovi i osobe bliske ovom udruženju.

Iz odborničke grupe „Svi za Novi Sad“, koju čine članovi Srpskog pokreta obnove i Pokreta „DDD“ (ex Romska demokratska stranka), odbornici plate takođe primaju u preduzećima kojima rukovode „njihovi ljudi“. Viši menadžer u sportu Zoran Narandžić postao je pomoćnik direktora „Vodovoda“, zadužen za unutrašnju kontrolu.

U „Vodovodu“ su takođe zaposleni i diplomirani ekonomista Vojin Malešev, koji radi kao rukovodilac komercijale, kao i Branka Bežanov, koja je pomoćnica direktora za odnose sa javnošću. Podsetimo, ona je bila zaposlena u „Toplani“ dok je SPO vodio ovo preduzeće, nakon čega je bivšeg šefa Vladimira Jelića pratila do „Vodovoda“. Diplomirani ekonomista Slaviša Đekić postao je zamenik direktora „Čistoće“.

Miodrag Sovilj (021) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga