Novosadski DS kritikovao vlast zbog vrtića

Demokratama odgovorio SPO

25. nov 2014

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) kritikovao je danas gradsku vlast zbog nezavršenih radova na vrtiću u Radničkoj ulici.

U saopštenju te stranke nakon konferencije za novinare koja je održana ispred tog vrtića navodi se da su  predstavnici gradske vlasti i predškolske ustanove Radosno detinjstvo početkom godine obavestili javnost da će radovi biti završeni u martu ove godine i da će tada preko 400 dece moći da krene u taj vrtić.

Novosadski DS je istakao da je danas vrtić i dalje prazan, te da su radovi još uvek u toku.
„Da je gradska vlast ispunila sve svoje obaveze danas bi u Novom Sadu bilo 400 dece manje na listama čekanja“, navodi se u saopštenju te stranke.

U njemu se ocenjuje da je javnost navikla na prazna obećanja Srpske napredne stranke (SNS).

„Ipak, obmanjivanje najmlađih Novosađana i njihovih roditelja previše je, čak i za one kojima je obmana manir. Navikli smo, takođe i da na svako postavljeno pitanje umesto odgovora dobijemo uvrede“, navodi se u saopštenju.

Novosadske demokrate su pozvale nadležne da odgovore na pitanje zbog čega vrtić u Radničkoj ulici i dalje ne radi i čijom se krivicom, kako se ocenjuje, stotine dece nalazi na listama čekanja za upis u vrtić.

Na kritiku odgovorio SPO

Novosadski Srpski pokret obnove (SPO) odgovorio je na kritiku DS i naveo da su demokrate, dok je ta stranka bila na vlasti, obećavale završetak spornog vrtića i najavljivali njegovo otvaranje.

spoSPO je istakao da je aktuelna gradska vlast za duplo kraće vreme preuzela odgovornost za ovaj, kako se navodi, nasleđeni problem, i dovela posao do kraja.

U saopštenju se ističe da je rebalansom budžeta obezbeđen novac za opremanje dva novoizgrađena vrtića – u Radničkoj ulici i u Veterniku na Fešteru, kao i dograđenog objekta u Petrovaradinu i najavila da će dva objekta biti spremna za otvaranje i prijem dece početkom sledeće godine.

Novosadski SPO je dodao i da je aktuelna gradska vlast donela i uspešno sprovela odluku o subvencionisanju boravka dece u privatnim vrtićima, te da će uz više od 800 mesta u novim i nadograđenim objektima, početkom nove godine biti ukinute liste čekanja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga