Novosadska vlast organizator današnjeg mitinga, na Keju parking za autobuse

"Pretpostavlja se da će i ovog puta biti parkiralište za više desetina, a možda i stotina autobusa"

11. apr 2019

Grad Novi Sad je organizator današnjeg skupa koji će se održati na Trgu slobode u centru grada u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, piše list Danas.

Glavni govornik biće Vučić, a kako je najavljeno, okupljenima će se obratiti i predsednica Vlade Ana Brnabić.

Igor Mirović, predsednik Vlade Vojvodine rekao je ranije da će to biti jedan od najvećih skupova koji je ikada održan u Vojvodini, pošto će na njega organizovano autobusima doći simpatizeri Srpske napredne stranke iz cele Vojvodine, ali, prema nekim najavama, i iz drugih krajeva zemlje.

Prilikom ranijih sličnih okupljanja, piše dalje Danas, Vučićevi simpatizeri dovoženi su autobusima, koji su parkirani duž keja na Dunavu. Pretpostavlja se da će to i ovog puta biti parkiralište za više desetina, a možda i stotina autobusa.

Istovremeno, organizatori protesta Jedan od pet miliona navode da nijedan autobuski prevoznik ne sme da prihvati da organizovano prevozi građane na miting u Beogradu u subotu, 13. aprila. Oni kažu da se plaše Vučićeve odmazde i vanrednih tehničkih pregleda, inspekcijskih kontrola i sličnih poteza vlasti.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga