Novosadska policija na obuci za pisanje projekata

Ukupno 16 službenika proći će kroz ovu obuku, nakon čega će ta policijska uprava konkurisati kod evropskih fondova

09. apr 2012

Vojvođanski Fond „Evropski poslovi” obučavaće službenike novosadske Policijske uprave za pisanje projekata kojima će se konkurisati pred različitim evropskim fondovima, saopšteno je danas.

Vršilac dužnosti načelnika novosadske policije Stevan Krstić rekao je na konferenciji za novinare da će ukupno 16 službenika proći kroz ovu obuku, nakon čega će ta policijska uprava konkurisati kod evropskih fondova.

Krstić je rekao da je plan da se konkuriše za tehnička sredstva za forenziku, kao i za tehničko opremanje prostorija za informativne razgovore.

Direktor Fonda „Evropski poslovi” Predrag Novikov rekao je da će tokom aprila i maja policijski službenici proći kroz preliminarnu obuku za pisanje projekata i pohvalio Policijsku upravu Novi Sad zato što je jedna od prvih takvih uprava u Srbiji koja želi da se obučava za pisanje evropskih projekata.

Novikov, koji je i šef Predstavništva Vojvodine u Briselu, rekao je da do sredstava iz evropskih fondova nije lako doći i naveo da je iz Vojvodine prošle godine odobreno ukupno 160 projekata, a predato je četiri puta više.

„To znači da praktično svaki četvrti projekat prođe. Takođe, treba imati na umu da su prošle godine odobreni i projekti koji su predati pre dve, tri ili četiri godine”, rekao je Novikov.

Dodao je da je važno da institucije odrede službenike koji će se baviti pisanjem evropskih projekata.

Prvi seminar „Uspešna priprema EU projekata” održava se danas u zgradi Policijske uprave Novi Sad, a treneri su stručnjaci iz Fonda „Evropski poslovi”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga