Novosađanke na kursu samoodbrane

Zbog velikog interesovanja, u budućnosti će ovakav vid obuke odbrane od nasilnika biti ponovo organizovan

17. feb 2014

Pedesetak Novosađanki učestvovalo je na prvom besplatnom kursu samoodbrane, koji je organizovala grupa građana zbog porasta nasilja u tom gradu.

Novosađanke su učestvovale u teorijskoj u praktičnoj obuci, koju je u fitnes centru Rojal gim (Royal Gym) održao instruktor samoodbrane i selektor džiudžicu reprezentacije Srbije Janoš Kopas, navodi se u današnjem saopštenju za javnost grupe građana.

Prisutnim Novosađankama obratio se i Nenad Pagonis, višestruki svetski i evopski prvak u kik boksu i jedan od najtrofejnijih srpskih sportista.

„Problem u Novom Sadu postao je vrlo vidljiv. Čini mi se kao da je neki bes obuzeo omladinu u našem gradu. Posle ovakvih obuka pripadnice lepšeg pola izlaze pre svega sa više osećaja sigurnosti i vere u sebe“, rekao je Pagonis, promoter kursa samoodbrane za Novosađanke.

Kurs je organizovala grupa građana iz novosadskog naselja Grbavica.

Ta grupa građana je u više navrata od nadležnih organa, a posebno od gradskih vlasti, zatražila da se posvete prevenciji krivičnih dela i ciljanoj edukaciji najugroženijih društvenih grupa.

Zbog velikog interesovanja, u budućnosti će ovakav vid obuke odbrane od nasilnika biti ponovo organizovan, a Novosađanke će biti blagovremeno obaveštene, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Opus
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga