Novosađaninu na biračkom mestu rečeno da je neko glasao u njegovo ime

Problem je prijavio očevidac sa glasačkog mesta, a slučaj je prijavljen i RIK-u

02. apr 2017

Na glasačkom mestu u ulici Vase Stajića broj 180 u Novom Sadu jedan građanin došao je na glasanje, ali mu je rečeno da je već neko u njegovo ime glasao.

Problem je prijavio očevidac sa glasačkog mesta, a slučaj je prijavljen radnom telu Republičke izborne komisije u Novom Sadu.

Očevidac je ispričao da glasač na glasanje poneo sva validna dokumenta i pokazao ih izbornoj komisiji na pomenutom biračkom mestu, ali je konstatovano da je neko već glasao.

Član radnog tela RIK u Novom Sadu Aleksandar Biberčić potvrdio je da je slučaj prijavljen, navodeći da je konstatovano da je došlo do greške u evidetiranju glasača, odnosno da je glasaču na kraju omogućeno da glasa.

„Za sada nema značajnijih prijavljenih nepravilnosti u Novom Sadu, a pomenuta greška se desila zbog toga što ove godine imamo veći broj neiskusnih članova biračkih odbora“, rekao je Biberčić za Autonomiju.

On je kazao i da je ove godine povećan broj ljudi koji glasaju van biračkih mesta zbog bolesti ili nemogućnosti dolaska na glasačko mesto.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga