Novosađani u protestu podržali prosvetare

Građani snimali protest, lupali u šerpe, mahali koloni

22. apr 2017

Kolona učesnika protesta „Protiv diktature“ u Novom Sadu završila je svoju 14. šetnju ispred zgrade Pokrajinske vlade, a za sutra u 18 sati najavljen je novi protestni skup.

Kako je najavljeno, polazna tačka sutra ponov će biti Trg republike, a okupljenima će se obratiti predsednik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine Dušan Kokot.

Ovim povodom deljeni su i flajeri „I prosveta protiv diktature„, na kojima je navedeno da su do sada proteste podržali Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i Forum beogradskih osnovnih škola.

Iako je današnji protest bio tematski vezan za radnička prava u prosveti i loše stanje u obrazovanju, učesnici su se prošetali i do zgrade dnevnog lista Dnevnik, gde su uzvikivali „Hoćemo u rubrike“.

Kolona je snakdirala „Izlazite napolje“, a primetna je bila i podrška iz okolnih zgrada, gde su građani snimali protest, lupali u šerpe, mahali koloni.

Učesnicima današnjeg protesta i šetnje deljeni su primerci dnevnih novina Danas, a viđene su zastave Srbije, Studentskog pokreta Novi Sad, kao i crvene zastave.

Među transparentima su bili i „Samo straha treba da se bojimo“ i „Ne budi kukavica i preziri kukavice“, kao i „Mali Alek pokljonio Trepču svojima“.

Uz ogromnu buku pištaljki i udaraljki pevalo se „Padni mi na grudi Nebojša“, „Dole vlast“, „Vučiću lopove“.

Tokom današnjeg protesta nije bilo blokada raskrsnica, saobraćajna policija je regulisala saobraćaj, a incidenata i uniformisane policije nije bilo.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga