Novosađani protestovali zbog trovanja pasa

Nosili su hirurške maske preko usta, transparente "Danas psi, sutra deca", kao i fotografije pasa na kojima je pisalo "Ja više ne trčim, mene više nema"

03. feb 2013

Stotinak Novosađana protestovalo je danas u centru grada zbog učestalog bacanja otrova kojima se truju psi u gradu.

Oni su zatražili od gradske vlasti da istraži ovakve slučajeve i otkrije krivce, tako što će se pregledati svi snimci sigurnosnih kamera u gradu. Nosili su hirurške maske preko usta, transparente „Danas psi, sutra deca“, kao i fotografije pasa na kojima je pisalo „Ja više ne trčim, mene više nema“. Građani su izradili i mapu rizičnih lokacija. Oni svakodnevno putem društvenih mreža na internetu razmenjuju informacije i fotografije u vezi sa lokacijama na kojima je navodno bačen otrov.

Kako su mediji ranije javili, zbog ovog otrova nekoliko pasa je već uginulo, a osim životinja, ugrožena su i deca koja se na tim mestima igraju. Pojedini veterinari su potvrdili trovanje pasa i kazali da su životinje imale isti kliničku sliku: nedugo nakon šetnje, počinjali su se tresti, nekoordinisano kretati i jako balaviti. Dodali su da je reč o otrovu koji brzo deluje i koji zahteva brzu i odgovarajuću pomoć veterinara. Vlasnicima pasa je preporučeno da ih vode na povocu, da im stavljaju brnjicu i da više šetaju po asfaltu.

Na pojedinim lokacijama u gradu, Novosađani su istakli i upozorenja na kojima, pored crteža psa, stoji i upozorenje: „Oprez! Bačen otrov!“

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga