Novosađani glasaju na kosovskim izborima

Iz Vladine kancelarije za KiM su tražili da im se obezbedi jedna kancelarija i nekoliko službenika koji će pomoći u registraciji kosovskih birača

19. avg 2013

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije uputila je danas dopis gradu Novom Sadu i lokalnim samoupravama u kojima od njih traži pomoć u registraciji interno raseljenih lica sa Kosova za predstojeće izbore zakazane za 3. novembar.

U pismu gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, koje je objavila Radio-televizija Vojvodine, iz vladine kancelarije za KiM su tražili da im se obezbedi jedna kancelarija i nekoliko službenika koji će pomoći u registraciji.

Kako se navodi u pismu, pomoć u registraciji interneo raseljenih lica je neophodna uzimajući u obzir to da je što veći „izlazak Srba i nealbanaca na prestojeće izbore od velikog značaja za opstanak Srpskog naroda na Kosovu”.

Zamenik načelnika za opšte poslove grada Novog Sada Milovan Amidžić rekao je da u ovom gradu ima 5.311 interno raseljenih lica za Kosova, a da od tog broja oko 4.500 lica ima pravo glasa.

On je rekao da je ovo za sada prvi dopis, odnosno prvi zahtev vladine kancelarije za KiM upućen gradskoj upravi.

„Sve što dodatno budu tražili od nas mi ćemo im izaći u susret u skladu sa nadležnostima grada”, rekao je Amidžić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga