Novom Sadu koncertni klavir

Program prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija 2014 - 2020.

20. sep 2019

Novi koncertni klavir stigao je u Novi Sad nakon 15 godina – Muzičkoj omladini Novog Sada (MONS) uručen je danas koncertni klavir, u okviru projekta FILMHarmonia, finansiranog sredstvima INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija 2014 – 2020.

Glavni predstavnik klavira marke Kanjai u Srbiji, zvanično je predao koncertni klavir – Shigeru Kanjai EX-L , Muzičkoj omladini Novog Sada.

Novi muzički instrument je donirala Evropska unija u sklopu projekta Filharmonija u filmu koji je započeo u Novom Sadu, projekcijama nemih filmova Čarlija Čaplina uz živo izvođenje muzike Zagrebačke filharmonije, a zatim realizovan i u Iloku, dok će u 2020. godini biti održan još u dva grada – Subotici i Vukovaru.

Jedan od glavnih ciljeva ovog projekta, pored unapređenja prekogranične saradnje posredstvom inovativnog i atraktivnog kulturnog programa, jeste i poboljšanje uslova i kvaliteta rada partnera, u ovom slučaju Muzičke omladine Novog Sada.

MONS je jedna od najaktivnijih i najuspešnijih promotera muzičke umetnosti, kada je reč o organizaciji kvalitetnih koncerata i uglednih manifestacija u Novom Sadu.

B.O.

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga