Novinaru Draganu Todoroviću nagrada pokreta Novi optimizam

"Srbija je, kao što znate, valovita, brdovita, tako da ja i moj rad u Beogradskom pašaluku nešto nismo uočljivi"

07. dec 2013

Novinar nedeljnika Vreme Dragan Todorović ovogodišnji je dobitnik nagrade „Dobar primer novog optimizma“ koju dodeljuje Pokret Novi optimizam, saopšteno je danas na tribini u Zrenjaninu.

„Ovo društvo i država će biti na svome kada država bude davala nagrade za kritičko mišljenje i njegovo ispoljavanje“, rekao je Todorović na tribini u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“. Dodao je da je bio u konkurencijama za razne novinarske nagrade, ali nije do sada bio nagrađivan. „Izgleda da se odavde, iz Banata, iz Vojvodine bolje uočavaju stvari. Srbija je, kao što znate, valovita, brdovita, tako da ja i moj rad u Beogradskom pašaluku nešto nismo uočljivi“, rekao je Todorović.

Predsednik Pokreta Novi optimizam Branislav Grubački rekao je da treba isticati ljude koji su primeri optimizma u pesimističnom društvu u Srbiji.

Nikola Škorić, jedan od glumaca iz serije „Državni posao“, rekao je da je ova nagrada jedinstvena u Srbiji jer se dodeljuje ljudima koji su uvek tu negde ali nikada nisu u žiži interesovanja.

Todoroviću će nagrada biti uručena na svecanosti u Beogradu, na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. decembar. Prethodni laureati nagrade bili su glumica Mirjana Karanović, Del Arno bend i ekipa emisije „Državni posao“. Nagrada i Todorovićeva knjiga „Nije narod sapun da se potroši“ biće promovisana i na tribini 9. decembra u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine u Novom Sadu.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga