Novinarki RTV-a Nadi Zorić nagrada sa konkursa Medijakult

Kako da se kulturi u medijima vrati mesto koje joj pripada?

03. nov 2014

Nagrada sa konkursa Medijakult, koji organizuje Zavod za kulturu Vojvodine, ove godine pripala je novinarki Radio-televizije Vojvodine Nadi Zorić, saopštio je večeras žiri.

Nadi Zorić nagrada je dodeljena za dokumentarne emisije iz serijala “Plavi krug”, a uz diplomu, autorki pripada i novčana nagrada od 120.000 dinara, navodi se u saopštenju za javnost.

Na konkurs je pristiglo ukupno 19 radova, a žiri je izrazio žaljenje zato što nije prispelo više radova kojima se promoviše kreativno televizijsko stvaralaštvo, sa akcentom na temu interkulturalnosti.

“Smatramo da je to još jedan od jasnih pokazatelja krize u kojoj se nalazi kulturno stvaralaštvo u domaćim medijima. Žiri zbog toga smatra da je potrebno organizovati odgovarajuće seminare na kojima će novinari i kulturni radnici razmenjivati ideje kako da kulturi u medijima vrate mesto koje joj pripada”, navodi se u saopštenju.

Predsednik žirija bio je reditelj Karolj Viček, a članovi kulturološkinja Aleksandra Đurić Bosnić i novinar Dinko Gruhonjić.

Nagrada će biti svečano uručena u četvrtak, 20. novembra 2014. godine, u Zavodu za kulturu Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga