Novinari se mogu izboriti sa cenzurom i autocenzurom

Dodeljene godišnje nagrade NDNV-a: Daško&Mlađa, Sovilj, Mihaljević

12. dec 2013

Tribina NagradaU novinarstvu u Srbiji danas ima mnogo cenzure i autocenzure, ali je na samim novinarima da se izbore protiv toga, za šta imaju mehanizme, ocenili su učesnici večerašnje tribine u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine.

“Bezobrani i bahati vid cenzure ne prolazi. Sve što pokuša da se cenzuriše, dobiće još veći publicitet, pre svega zahvaljujući internetu”, rekao je novinar novosadskog Radija 021 Miodrag Sovilj.

Novinar Dnevnika i bloger Igor Mihaljević rekao je da blog piše kako bi potpuno slobodno mogao da izrazi mišljenje, što se veoma često sprečava tradicionalnim medijima.

Voditelji satiričnog jutarnjeg programa na novosadskom Radiju As Daško Milinović i Mladen Urdarević kazali su da je humor njihovo oružje u borbi protiv cenzure i protiv gluposti.

Sovilj, Mihaljević, Milinović i Urdarević ovogodišnji su dobitnici priznanja Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) za najbolje novinare godine.

Predsednik Izvršnog odbora NDNV-a Nedim Sejdinović rekao je da je NDNV veoma zadovoljan što je u prilici da dodeli čak četiri nagrade, jer je to znak da se novinari ne predaju i da ima mladih novinara koji ne pristaju na cenzuru i ne mire se sa autocenzurom.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga