- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Novinar: Tražili su da potpišem pristupnicu za SNS

Novinar iz Pančeva Vladimir Đoković izjavio je da je od njega traženo da potpiše pristupnicu za Srpsku naprednu stranku (SNS) kako bi sačuvao svoj posao na TV Pančevo, prenela je danas televizija N1.

Đoković je na tribini o privatizaciji lokalne televizije objasnio da na taj uslov nije pristao i da je potom ostao bez posla.

Nakon pokretanja privatizacije TV Pančevo i pošto je uzeo otpremninu, Vladimir Đoković je nastavio rad na ovoj televiziji angažovan po jednomesečnim ugovorima, da bi mu posle razgovora s novim urednikom, kako kaže, bio postavljen još jedan uslov – da postane član SNS.

Zoran Nikolić sa sajta Cenzolovka kazao je da slučaj iz Pančeva nešto najstrašnije što je čuo u svojoj karijeri da se desilo nekom novinarskom kolektivu.

„Emocije iz devedesetih“, opisao je Vukašin Obradović tribinu pred oko šezdesetak ljudi, na jedinom mestu koje im je bilo omogućeno – u kafiću.

Okupljeni su konstatovali da privatizacija i medijske reforme ne garantuju da će biti bolje, ukoliko mediji ne prestanu da budu propagandno oružje.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!