Novinar Rade Radovanović: Moramo biti spremni na sve i svašta u subotu u Beogradu

"Ja sam uvek protiv nasilja ali nisam neko ko je spreman da trpi nasilje"

12. apr 2019

U Topoli je po jakoj kiši održan 11. građanski protest „Jedan od pet miliona“, a nekoliko desetina građana prošetalo je uobičajenom trasom uz ponovljen zahtev da predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić mora da ode sa vlasti jer, kako je rečeno, građani žele da žive u zemlji bez diktature.

Novinar Rade Radovanović je rekao okupljenima da ne želi da širi paniku, ali na protestu opozicije u subotu, 13. aprila „moramo biti spremni na sve i svašta“.

„Ja sam uvek protiv nasilja ali nisam neko ko je spreman da trpi nasilje“, poručio je Radovanović.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić je kazao da je sindikat na čijem je čelu uz svoj narod, te da je ministar odbrane Aleksandar Vulin porukom da vojska neće dozvoliti državni udar pokazao da ne zna šta to znači, pošto takav udar mora da izvrši neka državna institucija kao što su vojska i policija.

„Niko ne može da naredi da vojska ide na svoj narod. I to što ministar Vulin priča – priča gluposti“, ocenio  je Antić i dodao da Vulin kao neprijatelje vidi narod i pokušava da vojsku upotrebi protiv naroda.

Komentarišući najavljeni štrajk glađu Vulina, Antić je poželeo da bude što duže u štrajku glađu, te da će predstavnici Vojnog sindikata u petak, 12. aprila u 11.55 biti u Domu Narodne skupštine da bi sa njim bili u štrajku „rame uz rame“ da slučajno ne bi krišom jeo i da mu dozvole da pije samo vodu.

„Mi znamo šta znači gladovanje jer pored njega nemamo ni topli obrok“, rekao je  Antić i poručio „da vidimo ko će da duže da izdrži, on ili mi“.

Antić je rekao da od subote, 13. aprila nešto u Srbiji mora da se promeni i pozvao je građane da u što većem broju dođu na zakazani protest opozicije u Beogradu.

Bivši član Otpora Srđan Milivojević je kazao da se Vučić „predozirao vlašću“ i da je postao „kralj koji je za sebe prigrabio sve funkcije“.

Milivojević je dodao da je u Srbiji nabujao „sitan korov“ i da je Vučić najveći uzgajivač tog korova.

„Proizveo je sorte koje daju rekordne prinose – Jutku iz Brusa, Simu iz Grocke, Marjana iz parlamenta, a ima i oplemenjena sorta – danguba iz Topole“, kazao je Milivojević i pozvao građane da budu 13. aprila ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga