Novinar miri region

Novinar koji je proputovao Hrvatsku sa srbijanskom zastavom na haubi i Srbiju sa hrvatskom, planira da sličan performans izvede i na Kosovu

20. okt 2010

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve, koji je proputovao Hrvatsku sa srpskom zastavom na haubi automobila, izjavio je danas da planira da radi na pomirenju Srba i Albanaca i sličnu akciju izvede na Kosovu.
Novinar je takođe putovao kroz Srbiju sa hrvatskom zastavom na haubi.
Cvetković je za agenciju Beta rekao da je zadovoljan zbog toga što su njegova putovanja izazvala reakcije, bilo one pozitivne ili negativne. „To je jasan dokaz da je reč o temi o kojoj treba da se priča“, kazao je Cvetković.
Podsetio je da je i kroz Hrvatsku i kroz Srbiju putovao bez incidenata, osim što je bilo nekoliko negativnih komentara prolaznika.
„A oni koji inače izazivaju nacionalističke incidente rade to pod okriljem noći i u anonimnosti. Sada, kada su moja putovanja bila javna, niko od njih se nije usudio da izazove incidente“, rekao je Cvetković.
Naveo je da mu je namera da od svojih putovanja napravi dokumentarni film.
Cvetković je na putovanja krenuo nakon što su mu letos, tokom boravka u Dubrovniku, nepoznati počinioci oštetili automobil. Prema njegovim rečima, na putovanjima nije imao policijsku zaštitu, a nije je ni tražio.
Nakon povratka u Beograd, Cvetković je uručio hrvatsku zastavu ambasadoru te zemlje u Srbiji Željku Kuprešaku, koji je ocenio da je i to dokaz da su srpski turisti dobrodošli u Hrvatsku i da će se njihov broj svake godine povećavati.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga