Novinar Milan Jovanović: Nudili mi mito da se slučaj gurne pod tepih

"Na suđenju mi je uskraćeno pravo da iznesem dokaze"

14. feb 2020

Novinar portala Žig info Milan Jovanović, kom je pre više od godinu zapaljena kuća, pred sudom je rekao da mu je sredinom 2019. nepoznata osoba nudila mito, kako bi se ceo slučaj gurnuo pod tepih.

Naveo je da su advokati okrivljenog Dragoljuba Simonovića, bivšeg predsednika opštine Grocka, sudu predložili svedoke koji su u srodstvu sa Simonovićem ili su mu prijatelji.

Oštećeni Jovanović je kazao da je bivši predsednik opštine Grocka na prethodnim ročištima uglavnom iznosio neistine kao i ostali okrivljeni. Kaže da mu je na današnjem suđenju bilo uskraćeno pravo da iznese dokaze koji, kako navodi, potvrđuju da je Dragoljub Simonović povezan sa visokim zvaničnicima u MUP-u Srbije.

Tokom ročišta sudija i advokati okrivljenog su uglavnom Jovanoviću postavljali pitanja koliko iznosi popravka za kuću koja je izgorela, koliko je novca za to prikupio i od koga, da li za sve što je rađeno ima račune… Jovanović je odgovorio da se sve to nalazi u Fondaciji Slavko Ćuruvija.

Na početku odbrane Vladimir Mihailović, inače bivši policajac, je rekao da neće odgovarati na pitanja tužioca i advokata Milana Jovanovića. Naveo je da je lično doneo odluku da se novinaru, kako je rekao, malo ošteti vozilo – ili da se razbiju stakla ili da se nešto ispiše sprejem, ali ne i da se zapali. Takođe je istakao da je u policiji na njega vršen pritisak da se za sve okrivi Dragoljub Simonović.

Na pitanja tužioca odbio je da odgovori okrivljeni Igor Novaković. On je negirao da je nalogodavac i organizator paljenja automobila Milana Jovanovića. Naveo je da je Mihailović od njega tražio da nađe nekog ko će to da uradi i da je Aleksandar Marinković, koji je u bekstvu, to delo i izvršio kao i da je samovoljno odlučio da baci Molotovljeve koktele.

Novinaru Milanu Jovanoviću zapaljena je kuća u decembru 2018. godine za šta je osumnjičen da je nalogodavac tadašnji predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, koji je i prvookrivljeni u tom postupku.

Sledeće ročište je zakazano za 30. mart.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga