Novikov: Vojvodina će iz Brisela na uložen dinar doneti deset

Direktor Fonda Evropski poslovi Vojvodine izrazio je uverenje da će predstavništvo Vojvodine biti otvoreno 10. oktobra, tokom manifestacije Open days u Briselu

30. avg 2011

Direktor Fonda Evropski poslovi Vojvodine Predrag Novikov izjavio je danas da će buduće predstavništvo te pokrajine u Briselu na jedan dinar koji bude uložen u njega doneti najmanje 10 dinara.

„Na svaki dinar uložen u predstavništvo Vojvodine u Briselu garantujem da ćemo doneti 10“, rekao je Novikov na sednici Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine Vojvodine.

On je izrazio uverenje da će predstavništvo Vojvodine biti otvoreno 10. oktobra, tokom manifestacije „Otvoreni dani“ (Open days) u Briselu.

„To je idealan datum da se Vojvodina predstavi brojnim regionima u Briselu“, kazao je Novikov i naveo da je Fond Evropski poslovi dobio pisma podrške od više od 40 evropskih regiona.

Prema njegovim rečima, u početku će u predstavništvu Vojvodine, koje će se nalaziti u zgradi Misije Srbije u Briselu, raditi dve osobe, a broj zaposlenih će se povećavati samo ukoliko to bude opravdano kroz uspešne projekte.

„Jako puno nas je koštalo to što nismo bili prisutni na mestima odlučivanja“, rekao je Novikov.

On je kazao da je Vojvodina iz godine u godinu uspešnija kada su u pitanju odobreni evropski projekti i dodao da je prošle godine iz pokrajine odobreno ukupno više od 200 projekata.

Potpredsednica Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je da u Briselu postoji puno veća volja za otvaranje predstavništva Vojvodine, nego u samoj Srbiji.

Ona je izrazila čuđenje zbog politizacije pitanja otvaranja predstavništva pokrajine u glavnom gradu EU i upitala zašto takvog čuđenja nije bilo kada su kancelarije u junu ove godine otvorili gradovi Kragujevac i Niš.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga